Blogissa
Mitä saavutuksia ravintolaperheessämme tapahtui vuonna 2022 ja mistä me olemme erityisen iloisia ja ylpeitä?
Share Company avasi uuden ravintolan Ruoholahteen
koronan toisen aallon pohjalla. Itsepalvelukassat, hyvä hygienia ja lautasannokset tekevät ravintolakokemuksesta entistä turvallisemman.
Share Company avasi uuden ravintolan Ruoholahteen
koronan toisen aallon pohjalla. Itsepalvelukassat, hyvä hygienia ja lautasannokset tekevät ravintolakokemuksesta entistä turvallisemman.
Sahrami-sitruunakakku
Vuoden 2015 hittikakku naked cake on karun pelkistetty kakku, jota ei kuorruteta lainkaan. Kakun juju on kakkupohjan maussa ja herkullisessa täytteessä. Kakun voi koristella marjoilla, hedelmillä, syötävillä kukilla ja tomusokerilla. Tässä kakussa on sahramilla saatu kakkupohjaan kauniin keltainen sävy.
Ohje: 12:lle, valmistusaika: 1,5 h
Sahramikakkupohja:
2 dl maitoa
0,5 g sahramia (n. 0,5 tl)
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
Sitruunatäyte:
2 liivatelehteä
1 sitruunan kuori
2 sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Kakun kostutus:
2 dl appelsiinimehua
- Kiehauta maito kattilassa ja lisää sahrami. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Jos et muistanut nostaa munia ajoissa huoneenlämpöön, laita ne hetkeksi lämpöiseen veteen ennen voisokerivaahtoon lisäämistä. Parhaan lopputuloksen saat, kun kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä.
- Sekoita joukkoon hitaasti vatkaten osa siivilöidystä jauhoseoksesta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet sekä huoneenlämpöinen sahramimaito.
- Kaada kakkupohjan massa kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 50–60 min. Kun kakkupohja on otettu uunista anna sen hetki jäähtyä ennen kumoamista.
- Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä ja laita mikroaaltouunin kestävän kulhoon.
- Raasta yhden sitruunan kuori ja purista kahden sitruunan mehu.
- Notkista tuorejuusto vispilän avulla ja sekoita sitruunankuori ja puolet sitruunan mehusta notkistetun tuorejuuston sekaan. Lisää loput sitruunan mehut liotettujen liivatelehtien sekaan.
- Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
- Yhdistä notkistettu tuorejuusto kermavaahdon sekaan varovasti vispilän avulla.
- Sulata liivatelehdet mikroaaltouunissa, lämmittämällä liivatelehtiä 10s kerrallaan, kunnes ne ovat täysin liuenneet sitruunamehuun. Valuta liivateseos sitruunatäytteen sekaan ohuena nauhana, samalla nuolijan avulla sekoittaen.
- Leikkaa kakkupohja noin yhden cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Aseta ensimmäinen kiekko kakkuvadille ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä kakun täyte pursotinpussin avulla.
- Aloita täytteen pursottaminen kiekon reunalta, jatkaen pursottamista kohti keskustaa spiraalimaisesti, jolloin saat kauniin ja siistin reunan kakkuun.
- Aseta seuraava kiekko täytteen päälle ja toista kostutus sekä pursotus.
- Koristele kakku lopuksi marjoilla tai hedelmillä.
VINKKI
Valitse halkaisijaltaan max 24 cm vuoka, jos haluat saada kakkuun enemmän korkeutta.
Ota yhteyttä
Soita tai lähetä viesti, palaamme pian.
Peter Walch
Onko sinulla timanttinen yhteistyöidea? Tai tuote, jota meidän tulisi käyttää?
Ota yhteyttä Peteriin.
+358 50 562 4788
[email protected]
Pilvi Jansson
Tilaisuus tulossa? Puuttuuko sinulta hymyilevät tarjoilijat, sesongin mukainen ruoka ja juhlaasi sopiva tila? Pyydä tarjous Pilviltä.
+358 44 444 4460
[email protected]
Marja Laakso
Oletko ravintola-alan rautainen ammattilainen tai tulevaisuuden tekijä? Etsitkö uusia haasteita? Lähetä hakemuksesi Marjalle.
+358 45 7750 3060
[email protected]
Elias Johansson
Haluatko olla yhteydessä markkinointiin, mainontaan tai viestintään liittyvissä asioissa? Ota yhteyttä Eliakseen.
+358 44 740 9871
[email protected]
Jätä tarjouspyyntö
Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.