Blogissa

Me olemme Taito Cafe

Taito Cafe avasi ovensa Helsingin Designmuseossa syyskuussa 2019. Korkeavuorenkadun viehkeässä korttelissa sijaitseva Taito Cafe tarjoaa lounaan ja kahvilapalveluiden lisäksi moninaiset yksityistilaisuudet Designmuseon urbaaneissa ja näyttävissä tiloissa.

Myyntihovimestariksi Kilta-saliin?

Odotamme sinulta positiivista asennetta, paineensietokykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Aiempi kokemus esimiestyöstä sekä asiakastilaisuuksien järjestämisestä katsotaan eduksi.

”Ei tää oo työtä, tää on elämäntapa”

Sweet pepper catering keittiömestari Virve Räisänen

Sweet Pepper Cateringin keittiön sielu, Virve Räisänen, elää ja hengittää ruokaa ja palvelua. Hänelle ruoka on paljon muutakin kuin polttoainetta: se on kokonaisuus, joka rakentuu monista pienistä palasista.

Tuntuuko joulu joululta ilman kinkkua ja sinappihuntua?

Joulumenu jälkiruoka

Jo monena vuonna joulun pyhien jälkeen, olemme perheeni kanssa pohtineet seuraavaa joulua ja sitä, mitä silloin katamme ruokapöytään. Lähes aina keskustelumme lopputuloksena teemme päätöksen, että ensi vuonna joulumenuun keksitään jotain uutta ja erilaista. Jostain syystä näistä upeista suunnitelmista huolimatta jouluaattona pöytään nostetaan se iän ikuinen sinappihunnuin varustettu joulukinkku, laaja valikoima sillejä, laatikot sekä lukuisa määrä muita jo monta kertaa maistettuja ruokalajeja. Mikään ei siis juurikaan ole muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. 

Tänä vuonna olemme viimein oikeasti päättäneet toteuttaa kauan uhkaamamme suunnitelman ja rakennamme joulupöydän tarjoilukokonaisuuden uudella, meidän perheellemme modernilla tavalla. Jotta kuitenkaan aivan kaikista perinneherkuista ei tarvitse luopua, sovimme perheeni kanssa, että jokainen meistä saa valita yhden perinteikkään suosikkinsa säilytettäväksi tämänkin vuoden joulumenussa. Näiden ”tuttujen ja turvallisten” elementtien rinnalle keksimme sitten erilaisia jouluisia makuja, joilla saamme uutta svengiä joulupöytäämme.

Valintojemme lopputuloksena vuoden 2015 joulupöydässä säilyvät seuraavat perheemme perinteiset jouluruoat: isoäitini reseptin mukaan valmistettu kotijuusto (tämä on oma suosikkini), äitini perinteinen joululeipä (oikein tumma, maltainen ja hivenen makea herkku), imelletty perunalaatikko (tätä ilman isäni ei kuulemma saa joulua käyntiin), veljeni valintana kylmäsavustettu lohi vanhan naapurimme savusaunasta, mieheni kestosuosikki siian mäti, smetana & hakattu sipuli ja lopuksi vielä makean perään olevan kälyni toiveesta itse tehdyt suklaatryffelit. Näiden perinteisempien ja koko perheellemme tuttujen makujen ympärille ideoimme uusia ruokalajeja, joita olemme kukin pistäneet korvan taakse erilaisista lehdistä, netistä sekä (myönnettäköön) tuttavien joulupöydistä. Menusuunnitelmamme tulevalle joululle sai lopulta seuraavan muodon:

Joulumenu 2015

Omena-kaneliglögi

***

Isoäidin kotijuusto
Vihannon kylmäsavulohi ja yrtti-limekastike
Jouluinen fenkoli-lohiceviche
Appelsiinisilli
Siian mätiä, smetanaa ja hakattua sipulia
Keitetyt tillillä ja voilla maustetut perunat
Moderni rosolli yrttipaahdetuista juureksista ja vuohenjuusto-creme
Granaattiomena-yrttisalaatti
Itse tehty maltainen joululeipä ja voita

***

Imelletty perunalaatikko
Jouluinen bataattilaatikko
Tähtianiksella glaseerattua, ylikypsäksi haudutettua porsaan niskaa

***

Itse tehdyt sulkaatryffelit
Kanelilla maustettu creme brulee

Lopputulos vaikuttaa mielestäni oikein pirteältä – joulun makuja löytyy runsaasti, mutta ehdottomasti uudelta kantilta katsottuna.

ouluruokaprojektimme on saanut ainakin itseni odottamaan joulua aivan uudella innolla ja voihan olla, että onnistuessaan menussamme nyt komeilevat uutuudet anastavat lopulta uuden arvonimen perinteisten jouluherkkujemme listalla.

Nyt jää siis vain nähtäväksi tuntuuko joulu joululta ilman kinkkua ja sinappihuntua!

Tutustu myös Share Cateringin moderniin joulumenuun tästä.

Kirjoittaja: Olkkonen, Share Cateringin myynnistä

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viesti, palaamme pian.

Share Company Toimitusjohtaja Peter Walch

Peter Walch

Onko sinulla timanttinen yhteistyöidea? Tai tuote, jota meidän tulisi käyttää?
Ota yhteyttä Peteriin.

+358 50 562 4788
peter.walch@sharecompany.fi

Share Company myynti Pilvi Jansson

Pilvi Jansson

Tilaisuus tulossa? Puuttuuko sinulta hymyilevät tarjoilijat, sesongin mukainen ruoka ja juhlaasi sopiva tila? Pyydä tarjous Pilviltä.

+358 45 7750 3064
pilvi.jansson@sharecompany.fi

 

Share Company henkilökunta Marja Laakso

Marja Laakso

Oletko ravintola-alan rautainen ammattilainen tai tulevaisuuden tekijä? Etsitkö uusia haasteita? Lähetä hakemuksesi Marjalle.

+358 45 7750 3060
marja.laakso@sharecompany.fi

 

Erika Kaipainen

Erika Kaipainen

Haluatko olla yhteydessä markkinointiin, mainontaan tai viestintään liittyvissä asioissa? Ota yhteyttä Erikaan.

+358 44 740 9871
erika.kaipainen@sharecompany.fi

Jätä tarjouspyyntö

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Tarvitsemme apua juhlapaikan valintaan

Tarvitsemme astiaston

Tarvitsemme henkilökunnan