Blogissa

Katsaus upeaan vuoteen – We are back in the game!

Mitä saavutuksia ravintolaperheessämme tapahtui vuonna 2022 ja mistä me olemme erityisen iloisia ja ylpeitä?

Nautinnollinen lounaskokemus on tauko arjesta

Share Company avasi uuden ravintolan Ruoholahteen
koronan toisen aallon pohjalla. Itsepalvelukassat, hyvä hygienia ja lautasannokset tekevät ravintolakokemuksesta entistä turvallisemman.

Usko ei horju edes korona-aikaan – Uusi ravintola The Pantry aukeaa Helsinkiin.

Share Company avasi uuden ravintolan Ruoholahteen
koronan toisen aallon pohjalla. Itsepalvelukassat, hyvä hygienia ja lautasannokset tekevät ravintolakokemuksesta entistä turvallisemman.

"Ei tää oo työtä, tää on elämäntapa"

Sweet pepper catering keittiömestari Virve Räisänen

Sweet Pepper Cateringin keittiön sielu, Virve Räisänen, elää ja hengittää ruokaa ja palvelua. Hänelle ruoka on paljon muutakin kuin polttoainetta: se on kokonaisuus, joka rakentuu monista pienistä palasista.

Elettiin 90-luvun puolta väliä, kun tuttava pyysi nuorta kokin alkua auttamaan 50-vuotis juhliensa järjestämisessä. Virve teki ruuan ja palveli syntymäpäiväsankarin vieraat. Tuttavan kiitollisuus ja onnellisuus juhlien jälkeen tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen. Tuota samaa onnellisuutta hän haluaa edelleen jakaa tilaisuuksien järjestäjille, ja nauttia siitä samalla itsekin.

”Kun asiakkaan tilaisuudessa kaikki on mennyt putkeen, niin sitä tunnetta ei voita mikään”.

Tuosta ensimmäisestä kotikeikasta asti Virve on tiennyt, että catering, asiakkaan luokse vietävät ravintolapalvelut, ovat hänelle se rakkain osa-alue ravintola-alalla. Siitä huolimatta hän työskenteli vuosia Helsingin nimekkäissä ravintoloissa sekä ravintoloitsijana rakentaakseen mahdollisimman laajan osaamisen. Pystyäkseen olemaan luova pitää teknisen ja gastronomisen osaamisen olla kunnossa. Virve onkin kiitollinen kaikille niille loistaville ja intohimoisille esimiehille ja kollegoille, joilta hän on saanut oppia vuosien saatossa.

”Huonoa ei kannata tehdä!

Hymyillen Virve myöntää olevansa keittiössä asenteellinen. Aina pitää keskittyä sen verran, että lopputulos on hyvä. Oli sitten kyse pastasalaatista retro-juhliin tai hienosta gaalaillallisesta, ruoka on tehtävä ajatuksella. Jokaiseen tilaisuuteen pitää syventyä ja luoda menu ja tunnelma, jotka viimeistelevät elämyksen. Menuja ei voi suunnitella liukuhihnalta, vaan kaikki lähtee aina asiakkaan tarpeista.

Rakkaimpia ovatkin asiakkaat, joilla on selkeä näkemys omasta tilaisuudesta. Olkoon se teema tai tunnelma, tai vaikka lempiraaka-aine. Luovuus on helpompi päästää valloilleen, kun on kohde mihin sen kiinnittää. Asiakkaan toiveiden lisäksi vuodenajat vaikuttavat menuihin. Sesongin raaka-aineet maistuvat paremmilta, ovat tuoreempia ja laadukkaampia.

”Salaa jokainen kokki tekee ruokaa itselleen”

Virven suuri keittiörakkaus on leipä, silti hänestä ei tullut leipuria vaan kokki. Työskentelyn monipuolisuus on se liima, joka on pitänyt hänet ravintoloiden ja catering-yritysten keittiöissä kaikki nämä vuodet. Nykyään hän saa myös leipoa. Maukas, juureen leivottu leipä on yksi asia mistä Sweet Pepper Catering tunnetaan. Moniosaajan taustastaan Virve toteaa naurahtaen, ettei ole missään paras, vaan kaikessa hyvä. Vakavoituen hän lisää olevansa mestari yhdistämään osasia, jolloin elämyksestä tulee jotain suurempaa.

Virve on koko sydämellään keittäjä, kokki, mestari ja leipuri. Aina kun puhe palaa ruokaa ja palveluun Virven koko ilme kirkastuu. Hänelle ruoka ei ole työ, se on elämäntapa. Vapaa-ajallakaan hän ei pysy erossa ruuasta, mutta silloin keskitytään eriasioihin, kuten nauttimaan ystävien seurasta ja elämän sietämättömästä keveydestä. On Virvellä toinenkin intohimo, se on matkustaminen. Johon siihenkin on luonteva yhdistää ruoka, uusiin kulttuureihin kun tutustuu parhaiten syömällä.

”Täältä saa juuri sitä mitä tilaa, ja  useimmiten enemmän”

Sweet Pepper Cateringissä kiteytyy kaikki mitä Virve arvostaa cateringissä tai liikkuvassa ravintolapalvelussa, kuten hän itse toimintaa kutsuu. Palvelu ja asiakkaan kuunteleminen, ne ovat hänelle tärkeimpiä. Asiakkaan ei tarvitse hetkeäkään epäillä, etteikö kaikki toimisi kuten on sovittu. Joka osa-alueella toimiva tiimi on kaiken perusta ja Sweet Pepperin hersyvä henkilökunta motivoi jokaiseen päivään.

”PARASTA TYÖSSÄNI ON VAUHTI JA JATKUVA MUUTOS. PÄÄSEN JOKA VIIKKO MUKAAN MUIDEN JUHLIIN JA SAAN OLLA OSA ELÄMYSTÄ.”

Vieraile Sweet Pepper Cateringin sivuilla

 

Kirjoittaja: Kaisa Möttönen

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viesti, palaamme pian.

Share Company Toimitusjohtaja Peter Walch

Peter Walch

Onko sinulla timanttinen yhteistyöidea? Tai tuote, jota meidän tulisi käyttää?
Ota yhteyttä Peteriin.

+358 50 562 4788
[email protected]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilvi Jansson

Tilaisuus tulossa? Puuttuuko sinulta hymyilevät tarjoilijat, sesongin mukainen ruoka ja juhlaasi sopiva tila? Pyydä tarjous Pilviltä.

+358 45 7750 3064
[email protected]

 

Share Company henkilökunta Marja Laakso

Marja Laakso

Oletko ravintola-alan rautainen ammattilainen tai tulevaisuuden tekijä? Etsitkö uusia haasteita? Lähetä hakemuksesi Marjalle.

+358 45 7750 3060
[email protected]

 

IMG_2506-3

Elias Johansson

Haluatko olla yhteydessä markkinointiin, mainontaan tai viestintään liittyvissä asioissa? Ota yhteyttä Eliakseen.

+358 44 740 9871
[email protected]

Jätä tarjouspyyntö

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.