BLOGISSA

HAUSSA HUIPPU TYYPPEJÄ

Share Companylla on nyt rekry auki, ja hakusessa olisi timanttisia tyyppejä niin ravintolapäälikön, kuin kokin tehtäviin. Oletko innostunut, tehokas ja koet omaavasi hyvät vuorovaikutustaidot? Hae mukaan!

Bistro Sinne avaa ovensa uudistuneena kesäsesonkiin!

Sinne Catering

Porvoon Taidetehtaalla sijaitsevalle ravintolalle on myönnetty yhteispohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Haluamme ottaa vahvasti kantaa ympäristönmuutokseen ja pyrkiä omalla toiminnallamme mahdollisimman järkevään…

Bodomin Kartanon ravintolatoiminta siirtyy Share Companylle.

Share Company siirtyy ravintoloitsijaksi Bodomin Kartanolle yhteistyössä Master Golfin kanssa. Bodomin Kartanon ravintolatoiminta alkaa 14.4.2020, jolloin Kartanon ovet aukeavat…

ONNISTU RAPUJUHLISSA - LUE VINKIT!

Kesäillat hämärtyy ja on vihdoin tullut rapujuhlien aika! Pöydät notkuvat kirkkaanpunaisista SAKSINIEKOISTA ja tunnelma on erityisen lämmin ja viehkeä...

rapujuhlat share catering

KERÄSIMME MUUTAMAN VINKIN ONNISTUNEESEEN RAPUJUHLAAN NIIn ISÄNTÄVÄELLE KUIN VIERAILLE:

ETIKETTI

Rapujuhlat tunnetaan iloisina ja rentoina juhlina ja rapujuhlien etiketti on hyvinkin väljä ja huoleton. On kuitenkin tapoja, joista on hyvä olla tietoinen ennen kuin istahtaa rapupöytään.

Isännän ja emännän olisi hyvä ilmoittaa ennen ruokailua, kuinka monta rapua on varattu ruokailijaa kohden. Kaikista isoimpien rapujen rohmuaminen ei kannata ja on reilua seurata muiden lautasia ja pitäytyä ilmoitetussa määrässä.

Perinteisesti ensimmäinen snapsi kilistellään ennen ensimmäisen saksiniekan nauttimista. Snapsien kanssa kannattaa olla maltillinen, eikä niitä kannata ottaa välttämättä jokaisen ravun välissä, jotta juhlaväki pysyy aisoissa juhlan loppuun asti!

Rapujuhlat ovat myös tunnettuja railakoista snapsilauluistaan, joten Emännän ja Isännän olisi hyvä tulostaa pienet lauluvihkoset, jotta kaikki voivat pysyä lauluissa mukana. Rapujuhliin kuuluu myös puheiden pitäminen, joita voi esimerkiksi kohdentaa emännälle, isännälle tai miksei ravuille itselleen!

Kattaus

Asettele ravut näyttävästi tarjolle, ne ova juhlien pääosassa! Pöydän saat näyttämään ruhtinaalliselta, kun asettelet  punaiset saksiniekat esimerkiksi kolmikerroksiseen kakkutelineeseen. Kattauksessa värit punainen ja valkoinen tuo perinteisen tunnelman rapujuhliin. Sitruunan ja tillin keltaiset ja vihreät värit tuovat upeaa kontrastia pöytään, joten hyödynnä näitä rohkeasti kattauksessa!

Säästä pennejä ja tallustele kukkakaupan sijasta lähimetsään. Esimerkiksi lumpeenlehdet ja -kukat, saniaiset, mustaherukanlehdet tai vaikka kruunutillikimppu sopii täydellisesti rapupöytään luomaan maanläheistä tunnelmaa.

Kattaukseen tarvitaan myös erikoisvälineitä, jotka helpottavat saksiniekkojen syömisessä. Rapuveitset helpottavat huomattavasti kuorimista. On myös tärkeää muistaa, että rapujen kuoriminen on sotkuista touhua, joten pöydään tulisi varata tilaa kulholle, johon ravunkuoret saa laitettua. Sormien huuhtelukulho tulisi kattaaa jokaiselle ruokailijalle ja  ravun hajua poistamaan viipale sitruunaa. Rapukaulurit on hyvä löytyä tuolin selkänojilta, jottei juhlaväen vaatteet sotekeennu  vauhdikkaassa tiimellyksessä.

matthieu-joannon-6ciLddToTgM-unsplash

JUOMAT

Rapujen kanssa nautittavaksi sopii valkoviini, kirkkaat viinat ja vaaleat oluet. Valkoviineistä yrttiset ja aromikkaat sauvignon blanc -viinit täydentävät rapujen herkkää makua. Oiva olutvalinta olisi vaalea lager tai raikas venhnäolut.

Snapsit ovat iso osa tätä loppukesän hauskaa juhlaa, joten tässä vielä ohje omatekoiseen snapsiin.

Pomminvarma tillivodka:

  • 5 dl vodkaa
  • 3 dl kruunutilliä
  • Limetin lohko ja kuorta

Mittaa kruunutilli ja limetinmehu ja -kuori vodkan joukkoon ja anna maustua tiiviissä pullossa noin 3 päivää. Siivilöi tillit ja limetinkuori pois ja kaada neste takaisin pulloon. Laita pulloon tuore kruunutilli koristeeksi ja laita pullo pakkaseen jäähtymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarjoile tillivodka jääkylmänä!

RAPUMENU

Rapujuhlien järjestäminen, rapujen valmistus ja ruoanlaitto on yllättävän iso projekti. Share Catering on luonut rapumenun, jonka voit tilata suoraan kotiisi ja voit rauhassa keskittyä olennaiseen!

 

Maa-artisokka capuccino TAI Härkä carpaccio, marinoituja sieniä, yrttisalaattia ja parmesan lastuja

***
Jokirapuja, paahtoleipää, voita, tilliä ja sitruunaa (ravut päivän hintaan €/kpl)

***
Vasikkaa timjami-confit

Kauden kasviksia (miniporkkana, sokeriherne, pavut, bok choy, romanesco)

Tumma balsamico-inkiväärikastike

TAI

Paistettua nieriää/siikaa/kuhaa

Kauden kasviksia

Sitruunaista Beurre Blanc kastiketta

***
Vadelma-frangipanekakkua, tuoremansikkasalaattia, raparperi-jogurtticreme ja Kotipellon puutarhan tuoreita kukkia

Kahvi/tee

LUE LISÄÄ

 

HELAN GÅR JA ILOISIA JUHLIA!

 

 

 

Kirjoittaja: Erika Kaipainen

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viesti, palaamme pian.

Share Company Toimitusjohtaja Peter Walch

Peter Walch

Onko sinulla timanttinen yhteistyöidea? Tai tuote, jota meidän tulisi käyttää?
Ota yhteyttä Peteriin.

+358 50 562 4788
[email protected]

Share Company myynti Pilvi Jansson

Pilvi Jansson

Tilaisuus tulossa? Puuttuuko sinulta hymyilevät tarjoilijat, sesongin mukainen ruoka ja juhlaasi sopiva tila? Pyydä tarjous Pilviltä.

+358 45 7750 3064
[email protected]

 

Share Company henkilökunta Marja Laakso

Marja Laakso

Oletko ravintola-alan rautainen ammattilainen tai tulevaisuuden tekijä? Etsitkö uusia haasteita? Lähetä hakemuksesi Marjalle.

+358 45 7750 3060
[email protected]

 

Erika Kaipainen markkinointi Share Company

Erika Kaipainen

Haluatko olla yhteydessä markkinointiin, mainontaan tai viestintään liittyvissä asioissa? Ota yhteyttä Erikaan.

+358 44 740 9871
[email protected]

Jätä tarjouspyyntö

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Tarvitsemme apua juhlapaikan valintaan

Tarvitsemme astiaston

Tarvitsemme henkilökunnan