Blogissa

Intohimona yhdessä syöminen

Share Catering

Muutamia sivupolkuja mahtui matkalle ennen kuin hollantilainen Peter Walch juurtui Suomeen. Mukanaan maailmalta hän toi rakkauden ruokaan ja sen jakamiseen.

Kurpitsa-omenachutney

Kurpitsa-omenachutney

Tämä jouluinen chutney sopii mainiosti kinkun, riistan tai lämminsavustetun lohen lisukkeeksi. Chutney säilyy jääkaapissa tiiviissä purkissa, joten voit tehdä sen valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Makuja ja elämyksiä jo 10 vuotta

Share Catering Share Moments

Share-filosofian innoittamasta ruuasta ja aidosta ilmapiiristä vastaa hollantilaissyntyinen Peter Walch ja kotimainen vaihtoehto Sasu Halenius.

Makumatka Aasiaan

Kokkikoulu

Sain kutsun lähteä kuuden hengen tiimillä Sharen kokkikouluun Kilta-saliin Helsingin Kamppiin. Kokkikoulun teemana oli mausteinen Aasia ja sen vetäjänä food stylist Alex Nurmi.

Kilta-salissa työ on juhlaa

Kilta-sali juhlasali

Mitä erilaisissa keittiöissä tapahtuu? Kiehuuko pata vai hermot? Ammatikseen 20 vuotta ruokaa valmistanut kokki kutsuu itsensä kylään toimittajan roolissa ja heittää lusikkansa soppaan muutaman päivän ajaksi.

Samettinen maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto maistuu alkuruokana tai hyvän leivän kanssa lounaalla. Lisäämällä keittoon yrttikrutonkeja ja muserrettua pekonia saat siitä ruokaisamman.

Hääkakkutrendit 2016

Häät

Haastattelimme Mennään naimisiin! -häämessujen alla Konditoria pH7:n Toni Rantalaa hääkakkujen trendeistä meillä ja maailmalla.

Tuntuuko joulu joululta ilman kinkkua ja sinappihuntua?

Joulumenu jälkiruoka

Jo monena vuonna joulun pyhien jälkeen, olemme perheeni kanssa pohtineet seuraavaa joulua ja sitä, mitä silloin katamme ruokapöytään. Lähes aina keskustelumme lopputuloksena teemme päätöksen, että ensi vuonna joulumenuun keksitään jotain uutta ja erilaista.

Sahrami-sitruunakakku

Sahrami-sitruunakakku

Vuoden 2015 hittikakku naked cake on karun pelkistetty kakku, jota ei kuorruteta lainkaan. Kakun juju on kakkupohjan maussa ja herkullisessa täytteessä.

Lounaskunkku Hietsussa

Metropol Hietaniemi

Yrityksemme avasi uuden lounasravintola Metropolin Helsingin Hietaniemeen menneen huhtikuun aikana. Vaikka avajaisista on jo tovi, en ole vielä kertaakaan istunut lounaspöytään kokeilemaan ravintolamme antimia.

Vuodenajat ohjaavat menusuunnittelua

Satokausi uusi peruna

Kantarellin sesonki on vähitellen ohi, mutta metsät pursuavat nyt muita sieniä. Metsien ohella pellot tarjoavat kukkakaalia, porkkanoita, perunoita ja muita juureksia. Tämä näkyy myös lautasilla. Vuodenkierto ja sen eri satokaudet tuovat vaihtelua lounaspöytiin ja illallisbuffeteihin.

Aina satokaudet eivät suostu tekemään yhteistyötä. Kun heinäkuun alun häihin on myyty mansikkaista halloumisalaattia, ja kotimainen mansikkasato valmistuukin muutamaa viikkoa normaalia myöhemmin, on pakko tyytyä tuontitavaraan. Luonto tarjoaa välillä haasteita, joihin ei aina pystytä varautumaan ennakkoon.

Lounasravintola elää ensi viikkoa, ja pystyy helpommin reagoimaan luonnon tarjoamiin yllätyksiin, kuten kerralla valmistuvaan kukkakaalisatoon. Cateringpuolella taas menut on suunniteltu ja myyty viikkoja, usein jopa kuukausia etukäteen. Muutoksien tekeminen ei aina ole mahdollista, eikä kannattavaa. Yhden asiakkaan kanssa menua vielä voitaisiin muuttaa hetki ennen tilaisuutta, mutta useamman kanssa se on jo mahdotonta.

Onneksi suurimmaksi osaksi satokaudet ovat ennustettavissa. Keväällä herkutellaan parsalla, keskikesällä valmistuvat uuden sadon perunat ja mansikat. Heinäkuun lopussa kotimaiset yrtit ovat herkullisimmillaan ja elo-syyskuussa satopotti räjähtää. Maukkaita marjoja, kasviksia ja sieniä on saatavilla vaikka kuinka. Kevään herkät maut ovat kypsyneet ja syventyneet. Syksy onkin menusuunnittelijan lempiaikaa. Tuoreita ja maukkaita kotimaisia raaka-aineita on saatavilla runsaasti. Vain mielikuvitus on rajana, kun keväällä mietitään syksyn juhlia ja tehdään niihin menuehdotuksia. Eivät muutkaan vuodenajat jää jälkeen. Jokaiseen aikaan mahtuu mahtavia makuja ja raaka-aineita, joita hyödyntämällä saadaan rakennettua mieleenpainuvia ja herkullisia menuja. 

Myös muun maailman satokaudet nivoutuvat osaksi menusuunnittelua. Kun Suomessa kukkii talvella ainoastaan kuurankukka, saadaan muualta maailmasta uuden sadon kasviksia. Ei kaukomailta kannata tuoda kotimaassakin satoisia kasviksia, vaan paikallisia herkkuja, kuten sitrushedelmiä. Jo pelkkä klementiinin tuoksu kuljettaa suoraan jouluun.

Satokausien kunnioittaminen ei ole pelkästään makukysymys. Mitä runsaammin raaka-aineita on saatavilla, sitä kohtuullisempaan hintaan niitä myös myydään. Luonto on menusuunnittelija paras ystävä. Se ohjaa valitsemaan parhaat ja maukkaimmat kasvikset juuri silloin kun ne ovat parhaimmillaan.

Katso Share Catering sesongin menut

Käy kurkkaamassa Sweet Pepper Cateringin menuja

Puotilan Kartanon menut löydät täältä

Kilta-salin kausimenuja pääset vilkaisemaan täältä

Tutustu Sinne Cateringin menuihin

 

Kirjoittaja: Kaisa Möttönen

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viesti, palaamme pian.

Share Company Toimitusjohtaja Peter Walch

Peter Walch

Onko sinulla timanttinen yhteistyöidea? Tai tuote, jota meidän tulisi käyttää?
Ota yhteyttä Peteriin.

+358 50 562 4788
[email protected]

Share Company myynti Pilvi Jansson

Pilvi Jansson

Tilaisuus tulossa? Puuttuuko sinulta hymyilevät tarjoilijat, sesongin mukainen ruoka ja juhlaasi sopiva tila? Pyydä tarjous Pilviltä.

+358 45 7750 3064
[email protected]

 

Share Company henkilökunta Marja Laakso

Marja Laakso

Oletko ravintola-alan rautainen ammattilainen tai tulevaisuuden tekijä? Etsitkö uusia haasteita? Lähetä hakemuksesi Marjalle.

+358 45 7750 3060
[email protected]

 

Erika Kaipainen markkinointi Share Company

Erika Kaipainen

Haluatko olla yhteydessä markkinointiin, mainontaan tai viestintään liittyvissä asioissa? Ota yhteyttä Erikaan.

+358 44 740 9871
[email protected]

Jätä tarjouspyyntö

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Tarvitsemme apua juhlapaikan valintaan

Tarvitsemme astiaston

Tarvitsemme henkilökunnan