Blogissa

Myyntihovimestariksi Kilta-saliin?

Odotamme sinulta positiivista asennetta, paineensietokykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Aiempi kokemus esimiestyöstä sekä asiakastilaisuuksien järjestämisestä katsotaan eduksi.

”Ei tää oo työtä, tää on elämäntapa”

Sweet pepper catering keittiömestari Virve Räisänen

Sweet Pepper Cateringin keittiön sielu, Virve Räisänen, elää ja hengittää ruokaa ja palvelua. Hänelle ruoka on paljon muutakin kuin polttoainetta: se on kokonaisuus, joka rakentuu monista pienistä palasista.

Vuodenajat ohjaavat menusuunnittelua

Satokausi uusi peruna

Kantarellin sesonki on vähitellen ohi, mutta metsät pursuavat nyt muita sieniä. Metsien ohella pellot tarjoavat kukkakaalia, porkkanoita, perunoita ja muita juureksia. Tämä näkyy myös lautasilla.

Makumatka Aasiaan

Kokkikoulu

Sain kutsun lähteä kuuden hengen tiimillä Sharen kokkikouluun Kilta-saliin Helsingin Kamppiin. Kokkikoulun teemana oli mausteinen Aasia ja sen vetäjänä food stylist Alex Nurmi. Olen aasialaisen ruoan ystävä, joten teema oli mieluinen. Valmistan arkisin miedosti maustettua ruokaa lapsille, joten olin utelias näkemään miten jännät aasialaiset maut syntyy ja kuinka voisin käyttää mausteita monipuolisemmin. Muut osallistujat oli enemmän tai vähemmän innokkaita ruoan harrastajia.

Alex toivotti meidät ystävällisellä charmillaan tervetulleiksi ja kertoi lyhyesti Satakuntatalon ja Kilta-salin historiasta sekä nykyisyydestä tilausravintolana. Kävimme ensin tutustumassa yläkerran upeaan funkkis-henkiseen juhlasaliin. Kesällä remontoitu opetuskeittiö ja ravintolasali sijaitsi alakerrassa.

Aluksi käytiin läpi menu, mikä olisi tarkoitus valmistaa. Alex vastaili iloisesti kysymyksiimme ponzu-kastikkeesta, mirinistä ja retikasta. Menu tuntui hieman vaativalta arkikokille, mutta onneksi meitä oli kuusi henkeä sitä valmistamassa. Briiffin jälkeen meidät jaettiin ryhmiin ja roolit löytyi luontevasti. Yksi meistä halusi ehdottomasti päästä tekemään pääruokaa, koska joutuu perheen kanssa kokatessaan aina tekemään jälkiruoan. Puimme essut päälle ja pesimme kädet ennen keittiöön siirtymistä.

Kaikille jaettiin omat työpisteet keittiön keskellä olevalta saarekkeelta. Raaka-aineita, mausteita ja yrttejä oli aseteltu pöydälle käden ulottuville. Haistelimme mausteita ja muistelimme Aasian matkojamme. Pöydällä oli leikkuulaudat ja vetolaatikoissa työvälineitä veitsistä mandoliiniin. Päätyseinustalla komeili uudet liedet ja uunit. Lukaisimme työvaiheet vielä läpi ja ryhdyimme hommiin.

Retiisiä suikaloitiin, inkivääriä raastettiin ja chiliä hienonnettiin. Tehosekoitin surisi, pannu kuumeni ja Alex piti tunnelman korkealla. Hymy oli herkässä ja työasiat unohtui. Alex kävi haluttaessa neuvomassa ihan kädestä pitäen miten papaija, mango tai liha leikataan ja kuinka marmorifileen saa paistettua parhaiten. Saimme vinkkejä aasialaisista mausteista ja sesonkien raaka-aineista. 

Alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka valmistui parissa tunnissa. Sen jälkeen katettiin ravintolasalin pöytä kauniiksi, koottiin jokaiselle näyttävät lautasannokset ja kokoonnuttiin syömään. Miten eksoottisia ja maukkaita annoksia saimmekaan aikaan. Hyvä me!

Kokkikoulussa oli iloinen ja rento tekemisen meininki. Aluksi vaativalta tuntuva kokonaisuus oli pilkottu selkeisiin vaiheisiin ja menu valmistui tiimiltämme suit sait sukkelaan. Yllätyin siitä, kuinka helppoja aasialaiset maut oli valmistaa. Itse aion tehdä lapsille ainakin tonnikalaa ja pehmeänmakuista avokadokreemiä ja lisätä yrttejä arkiruokiin. Niistä on hyvä aloittaa makutottumusten avartaminen.

Kiitos Alex vinkeistä!

MENU

Härkä tataki ponzu-kastikkeella ja japanilaista kasvissalaattia
Chicken Satay-vartaita ja thaimaalainen kurkkusalaatti
Tonnikalaa, papaijasalaattia ja avokadokreemiä

***

Jättirapuja kookosliemessä
Sitruunaruoholla maustettua riisiä

*** 

Suklaa fondant

Kirjoittaja: Johanna Sharen markkinoinnista

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viesti, palaamme pian.

Share Company Toimitusjohtaja Peter Walch

Peter Walch

Onko sinulla timanttinen yhteistyöidea? Tai tuote, jota meidän tulisi käyttää?
Ota yhteyttä Peteriin.

+358 50 562 4788
peter.walch@sharecompany.fi

Share Company myynti Pilvi Jansson

Pilvi Jansson

Tilaisuus tulossa? Puuttuuko sinulta hymyilevät tarjoilijat, sesongin mukainen ruoka ja juhlaasi sopiva tila? Pyydä tarjous Pilviltä.

+358 45 7750 3064
pilvi.jansson@sharecompany.fi

 

Share Company henkilökunta Marja Laakso

Marja Laakso

Oletko ravintola-alan rautainen ammattilainen tai tulevaisuuden tekijä? Etsitkö uusia haasteita? Lähetä hakemuksesi Marjalle.

+358 45 7750 3060
marja.laakso@sharecompany.fi

 

Jätä tarjouspyyntö

Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Tarvitsemme apua juhlapaikan valintaan

Tarvitsemme astiaston

Tarvitsemme henkilökunnan